Headerbild

Kategorier

Vätternmästerskapet avgjort!

2011-06-13 i Allmänt

I helgen avgjordes det första Vätternmästerskapet i H-båt och Rival 22. Nu finns bilder och resultat från tävlingarna upplagda här på hemsidan.

Totalt deltog tio båtar i helgens kappseglingar, fyra Rivaler och sex H-båtar. Vi fick även besök från SSV i Vadstena och Sommens segelsällskap i Tranås. Kul!

På lördagen seglade vi tre seglingar på kryss-länsbana ute i sjön. Saffran fixade banläggningen och mamma och pappor Kruslock och Huss höll ställningarna i startbåten. Stena dominerade i rivalklassen med tre förstaplaceringar. I H-båt ledde Jörgen Lanz från SSS.

Efter seglingarna tändes grillarna och vi hade After sail vid Paradiset. Mycket trevligt!

Söndagen bjöd på riktig propagandasegling i sol och fina vindar. Två seglingar genomfördes, där Roger Galian knep en av förstaplatserna. I H-båtsklassen knep Jörgen båda förstaplatserna tätt följd av klubbkompisarna i Brothers. Bästa motalabåt blev team Glittra, med en poäng till godo till Anders Jarl.

 

Stort tack till Motala Segelsällskap för att vi fick låna start- och banläggarbåtar, samt till Marinaman.se, Teknova och Vattenfall för det fina prisbordet.

 

Här finns resultatlistor och foton